ホーム > 北村 豊/ Kitamura, Yutaka
北村 豊
Kitamura, Yutaka
生命環境系 , 教授 Faculty of Life and Environmental Sciences , Professor
オープンアクセス版の論文は「つくばリポジトリ」で読むことができます。
- 1. Utilization of multiple-dilution fluorescence fingerprint facilitates prediction of chemical attributes in spice extracts Bui, Thi Bao Chau; Iida, Daiki; Kitamura, Yutaka; Kokawa, Mito Food Chemistry 438: 138028 (2024)
- 2. Effect of Slightly Acidic Electrolyzed Water Immersion at Different Frequencies on Quality of Raw Chicken Legs Kartikawati, Muliasari; Kitamura, Yutaka; Kokawa, Mito; Hamatani, MaretoSoejima, Takashi JOURNAL OF POULTRY SCIENCE 60: (2023) Semantic Scholar
- 3. 湿式微粉砕機で調製したスパイスペーストの特性および香気成分放出挙動の解明 小川, 夏美; Bui, Thi Bao Chau; 小林, 誠; 草野, 都 (+1 著者) 北村豊 NIPPON SHOKUHIN KAGAKU KOGAKU KAISHI (2023)
- 4. Isolation of yeast and LAB from dry coffee pulp and monitoring of organic acids in inoculated green beans Zhao, Na; Kokawa, Mito; Amini; Rasool Khan (+1 著者) Kitamura, Yutaka FOODS 12: (2023) Semantic Scholar
- 5. A milk coffee flavor lexicon developed based on the perceptions of Japanese consumers and its application to check-all-that-apply questions HATAKEYAMA, Shinichiro; KAWAGUCHI, Toshiyoshi; YAMAGUCHI, Takuya; YOSHIHARA, Daisho (+6 著者) KITAMURA, Yutaka Food Science and Technology Research 29: 197 - 209 (2023)
- 6. Estimation of Apple Mealiness by means of Laser Scattering Measurement Iida, Daiki; Kokawa, Mito; Kitamura, Yutaka FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY 16: 2483 - 2496 (2023) Semantic Scholar
- 7. Simultaneous stone-milling and extraction enables efficient one-step extraction of hard plant materials Thi Bao Chau, Bui; Kokawa, Mito; Thu Tra, Tran; Nosaki, Shohei (+1 著者) Kitamura, Yutaka INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES 80: (2022) Semantic Scholar
- 8. Effects of roasting on storage degradability and processing suitability of brown rice powder FUKUI, Miho; Islam, Md Zohurul; Lai, Hsi-Mei; Kitamura, YutakaKOKAWA, Mito LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 161: (2022) Semantic Scholar
- 9. アルファ米の粒径と注水温度が米飯への復元に及ぼす影響 絹笠, 真子; 北村, 豊; 粉川, 美踏; 伊藤, 秀朗 日本災害食学会誌 9: 9 - 15 (2022)
- 10. レーザー散乱法を用いたりんご果実のテクスチャー推定 飯田, 大希; 粉川, 美踏; 北村, 豊 2022年農業施設学会 学生・若手研究発表会講演要旨集 (2022)
- 11. Estimation of Apple Firmness Using a Simple Laser Scattering Measurement Device Iida, Daiki; Kokawa, Mito; Saito, Yoshito; Yamashita, TsuyoshiKitamura, Yutaka Engineering in Agriculture, Environment and Food 15: 24 - 33 (2022) Semantic Scholar
- 12. 湿式微粉砕と噴霧乾燥による果実未利用部位の可食化 粉川, 美踏; 北村 豊 冷凍 (2022)
- 13. Design and characterization of bio-amine responsive films enriched with colored potato (Black King Kong) anthocyanin for visual detecting pork freshness in cold storage Niu, Xiaoqing; Wang, Wenxiu; Kitamura, Yutaka; Wang, Jie (+1 著者) Ma, Qianyun JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION 15: 4659 - 4668 (2021) Semantic Scholar
- 14. 微酸性電解水ミストがカット野菜の品質や貯蔵寿命に与える影響 中山, 大地; Kitamura, Yutaka; Kokawa, Mito 2021年度農業施設学会大会 講演要旨集 73 - 73 (2021)
- 15. Simultaneous Milling and Extraction (SME) by wet-milling: a preliminary study on simple extraction of selected spices Chau, Bui Thi Bao; Kokawa, Mito; Kitamura, Yutaka 日本食品科学工学会 第22回年次大会 講演要旨集 55 - 55 (2021)
- 16. Establishment of a cultivation method for sprouted brown rice and elucidation of its functional food characteristics Sukegawa, Hiroko; Kokawa, Mito; Kitamura, Yutaka Food Science and Technology Research 27: 341 - 349 (2021) Semantic Scholar
- 17. First Clinical Trial of a Newly Developed, Low Menaquinone-7, Fermented Soybean Natto in Warfarin-Dependent Patients Nakajima, Tomomi; Taya, Yuki; Nishikawa, Takanobu; Kitamura, Yutaka (+2 著者) Hiramatsu, Yuji JOURNAL OF MEDICINAL FOOD 24: 860 - 865 (2021) Semantic Scholar
- 18. 発酵条件を変化させた玄米ペーストパンの物性 粉川, 美踏; 江原綾子; 北村豊 日本食品科学工学会第68回大会講演集 136 - 136 (2021)
- 19. エクストルーダーを用いた豆類の肉代替加工 金丸, 開皇; 北村豊; 粉川, 美踏 2021年度関東食料工学会第57回年次報告 21 - 21 (2021)
- 20. 湿式石臼粉砕で加工した緑茶ペーストの品質変化 Kitamura, Yutaka; 高橋, 朋也; Kokawa, Mito; 藤井, 信哉 日本食品科学工学会 第68回大会講演集 142 - 142 (2021)
- 1. 米の機能性食品化と新規利用技術 ・ 高度加工技術の開発 北村, 豊 テクノシステム 2022年3月 (ISBN: 9784924728929)
- 2. 農業食料工学ハンドブック 北村,豊 (担当:分担執筆, 範囲:農産物と食品のリスク分析と安全確保,酵素,タンパク質) 2020年4月
- 3. ポストハーベスト工学事典 北村,豊 (担当:分担執筆, 範囲:9章 食品・栄養:栄養,ビタミン,マイクロカプセル化,機能性食品) 朝倉書店 2019年1月 (ISBN: 9784254410396)
- 4. Advances in Science & Engineering of Rice Kitamura,Yutaka (担当:分担執筆, 範囲:Development of a Micro Wet Stone Milling System for Rice Milk Production) Destech Pubns Inc 2018年6月 (ISBN: 9781605951911)
- 5. 農産食品プロセス工学 北村,豊 (担当:編者(編著者), 範囲:第7章1節 微生物操作) 2015年2月
- 6. 農産食品プロセス工学 北村,豊 (担当:編者(編著者), 範囲:第3章、第4章、第6章(2節を除く)、第7章) 2015年2月
- 7. よくわかる農業施設用語解説集 北村,豊 (担当:分担執筆, 範囲:よくわかる農業施設用語解説集) 2012年9月 (ISBN: 9784811904085)
- 8. Development of Vacuum Spray Drying System for Probiotics Powder Yutaka, Kitamura; Yukari, Yanase New Topics in Food Engineering・NOVA Publishers 2011年3月
- 9. Study on Application of Stirling Cooler to Food Processing Jiang-Fen, Sun; Yutaka, Kitamura Food Processing: Methods, Techniques and Trends・NOVA Publishers 2009年5月
- 10. メタン発酵システムについて 北村豊 循環型社会の構築に向けて 循環型社会の構築に向けて 政策総合研究所 1998年12月
- 11. 農業施設用語(17語) 北村豊 農業施設用語事典 農業施設用語事典 農業施設学会 1998年11月
- 12. 排水処理装置 北村豊 食品製造流通データ 食品製造流通データ 産業調査会 1998年10月
- 13. 菌体の高密度滞留型メタン発酵槽の開発に関する研究 北村, 豊 1994年10月
- 1. Simultaneous Milling and Extraction (SME) - a new simple method for extraction of hard plant materials Thi Bao Chau, Bui; Kokawa, Mito; 北村豊 日本農芸化学会2022年度大会 2022年3月15日
- 2. 蛍光指紋を用いたマグロ品質の非破壊計測手法 佐野倫子; 粉川, 美踏; 北村豊 日本食品科学工学会令和4年度関東支部大会 2022年3月5日
- 3. 麹菌の代替肉としての利用可能性に関する初期的検討 赤山晴香; 粉川, 美踏; 北村豊 日本食品科学工学会令和4年度関東支部大会 2022年3月5日
- 4. Isolation, selection and evaluation of lactic acid bacteria (LAB) and yeasts for use in fermentation of coffee beans by the wet process Zhao, Na; 粉川, 美踏; 北村豊 日本食品科学工学会令和4年度関東支部大会 2022年3月5日
- 5. 品種・貯蔵条件が異なるりんご果実の微細構造とテクスチャーの関係性 飯田大希; 粉川, 美踏; 北村豊 日本食品科学工学会令和4年度関東支部大会 2022年3月5日
- 6. パーボイルドライス製法を用いた単粒アルファ米製造方法の検討 絹笠, 真子; 北村, 豊; 粉川, 美踏 2022年農業施設学会学生・若手研究発表会 2022年2月19日 農業施設学会
- 7. 顕微ラマン分光法を用いた微量成分計測法の開発 近藤, 沙樹; 粉川, 美踏; 北村, 豊 2022年農業施設学会学生・若手研究発表会 2022年2月19日 農業施設学会
- 8. Partial and Total Replacement of Meat by Plant Based Protein in Pork Sausage Sakura, Lauhoff; 北村, 豊; 粉川, 美踏 2022年農業施設学会学生・若手研究発表会 2022年2月19日 農業施設学会
- 9. 摘果完熟温州ミカンと摘果温州ミカンの噴霧乾燥における粉末化収率の向上 石田, 恭平; 北村, 豊; 粉川, 美踏 2022年農業施設学会学生・若手研究発表会 2022年2月19日 農業施設学会
- 10. 香料素材の乾式粉砕による全粉末化 宇佐美, 都和子; 北村, 豊; 粉川, 美踏 2022年農業施設学会学生・若手研究発表会 2022年2月19日 農業施設学会
- 11. エクストルーダーを用いたエンドウ・緑豆の肉代替加工 金丸, 開皇; 北村, 豊; 粉川, 美踏 2022年農業施設学会学生・若手研究発表会 2022年2月19日 農業施設学会
- 12. Effects of Micro-Wet Milling and Drying Conditions on Germinated Brown Rice Powder Quality Tra, Tran; 粉川, 美踏; 北村, 豊 2022年農業施設学会学生・若手研究発表会 2022年2月19日 農業施設学会
- 13. レーザー散乱法を用いたりんご果実のテクスチャー推定 飯田, 大希; 粉川, 美踏; 北村, 豊 2022年農業施設学会 学生・若手研究発表会講演要旨集 2022年2月 農業施設学会
- 14. 空間的スペクトル分解法を用いた食品成分分析手法 山下, 剛史; Kokawa, Mito; Kitamura, Yutaka 第79回農業食料工学会年次大会 2021年9月13日 農業食料工学会
- 15. Rapid Evaluation of Wine Quality Using Excitation-Emission-Matrix: Case Example with Botrytized Wine Ye, Danan; Kokawa, Mito; Kitamura, Yutaka 第79回農業食料工学会年次大会 2021年9月13日 農業食料工学会
- 16. Simultaneous Milling and Extraction (SME) by wet-milling: a preliminary study on simple extraction of selected spices Chau, Bui Thi Bao; Kokawa, Mito; Kitamura, Yutaka 日本食品科学工学会 第22回年次大会 講演要旨集 2021年9月 日本食品工学会
- 17. 微酸性電解水ミストがカット野菜の品質や貯蔵寿命に与える影響 中山, 大地; Kitamura, Yutaka; Kokawa, Mito 2021年度農業施設学会大会 講演要旨集 2021年9月 農業施設学会
- 18. Simultaneous Milling and Extraction Process (SMEP) as a new simple extraction for spices Chau, Bui Thi Bao; Kokawa, Mito; Kitamura, Yutaka 日本食品科学工学会第68回年次大会 2021年8月26日 日本食品科学工学会
- 19. アルファ米の粒径や注水温度が米飯への復元に及ぼす影響 絹笠, 真子; 北村豊; 粉川, 美踏 日本災害食学会2021年度学術大会 2021年8月21日 日本災害食学会
- 20. 日本における資源循環農業の現状と未来発展 北村, 豊 Taiwan-Japan Smart and Circular Agriculture Conference 2021年8月4日 招待有り
- 1. 特願2011-245885: γアミノ酪酸含有の食品素材およびその製造方法
北村豊; 越膳浩 - 2. 2008-184212: バイオガス処理システム
北村豊; 島田敏 - 3. 特願2011-245998: コメスラリー製造装置
北村豊; 越膳浩 - 4. 特願2021-125796: イネ発芽体,イネ発芽体の栽培方法,およびイネ発芽体の栽培装置
粉川, 美踏; 北村豊; 助川宏子 - 5. : 減圧噴霧乾燥法による発酵乳粉末の製造方法
北村, 豊; 伊藤裕之; 越膳 浩 - 6. : バイオガス中のメタン濃度の安定化システム及びバイオガス中のメタン濃度の安定化法
北村豊; 安田忠司
1,994 total views